dinsdag 2 juli 2013

Nog even terug naar de Farnes

Al weer een maand geleden bezocht Delta Safari de Farne eilanden met een groep natuurliefhebbers. Op zich duurt de trip niet zo lang, maar toch blijken de fotografen steeds te worstelen met een groot probleem; teveel foto's! 
Maar gelukkig had Dick Hoek ze al snel op orde en heeft er een aantal naar ons toe gestuurd. En omdat ook Elma Vonk haar verslag op haar nieuwe (!) weblog af heeft, is het tijd om nog eens terug te kijken. 


Papegaaiduiker van Elma Vonk.

Het weblog van Elma kan je hier vinden (klik). Twee delen lang over onze trip naar de Farne eilanden. Een aanrader, met heel veel foto's! 

Onder andere deze van de vele sterns (foto: Elma Vonk)

(foto: Elma Vonk).


Dick liet weten dat hij in de paar uur op de eilanden bijna 1200 foto's had geschoten. Hieronder een kleine selectie:

Op stap met de big mama's (foto: Dick Hoek)

 Papegaaiduikers (foto: Dick Hoek)

 Synchroon kijken voor zeekoeten (foto: Dick Hoek)

 Tussen al het zeevogelgeweld, ook een rouwkwikstaart op de rotsen (foto: Dick Hoek)

Jonge zeehond hobbelt over de rosten (foto: Dick Hoek)

Gelukt! Toch een aardige foto van de noordse pijlstormvogels die op de terugweg achter de veerboot opdoken (foto: Dick Hoek)


 Update: Ook van Tim Beterams hebben we nog een aantal mooie foto's van de weekendtrip naar de Farne eilanden ontvangen. En die willen we jullie natuurlijk niet onthouden;

Incoming Puffin! (foto: Tim Beterams)

En hij was niet alleen (foto: Tim Beterams)

Verliefde drieteenmeeuwen (foto Tim Beterams)

En daarom heet hij de kuif-aalscholver! (foto: Tim Beterams)

En nog een laatste keer; de noordse stern (foto: Tim Beterams)


Zin gekregen om ook een keer met Delta Safari mee te gaan naar de Farne eilanden? Dat kan! Volgend voorjaar gaan we natuurlijk weer. Als je als eerste op de hoogte wil zijn van de data stuur dan een mail naar info@deltasafari.nl
Maar je hoeft niet te wachten tot volgend voorjaar. In oktober gaan we voor het eerst een herfsttrip maken naar de eilanden. Op de Farne eilanden worden dan de eerste grijze zeehonden geboren en als het weer meezit kunnen we ook nog landen op de eilanden om ze van dicht bij te bekijken (en fotograferen). Rond de eilanden verzamelen zich ook volop overwinterende zeevogels. Onder andere jagers, jan-van-genten en tientallen pijlstormvogels! Af en toe worden er in het najaar ook dolfijnen gezien rond de eilanden.
Interesse? Kijk dan op onze website (klik hier) voor meer informatie.