donderdag 29 augustus 2013

Informatieve dag over zeezoogdieren tellingen in de Delta

Op 7 september organiseert Delta Safari een informatieve dag over het tellen van zeezoogdieren in het Delta gebied. De datum is niet toevallig, want op die dag vindt de vierde simultane zeehondentelling van dit jaar plaats. 
Van 10:00 tot 12:00 uur houden we een informatieve bijeenkomst in Hotel 't Wapen van Marion in Oostvoorne. Jaap van der Hiele van de EHBZ zal uitleg geven over het werk van de EHBZ en zijn ervaringen met zeezoogdieren in het Delta-gebied. Daarna vertelt Marko Oudenaarden van Delta Safari over de tellingen die Delta Safari in het gebied ondersteunt en gaat organiseren.
Aan het einde van de bijeenkomst is er aandacht voor het project 'Second Life Optics' dat de tellingen van Delta Safari ondersteunt met de schenking van verrekijkers en een telescoop.

Vanaf 12:00 uur wordt vanaf de uitkijkpost bij de Slufter (ook bekend als de Lyondell-hut) de daadwerkelijke zeehondentelling gehouden. Hiervandaan zijn de zeehonden op en rond de Hinderplaten te tellen. Tegelijkertijd tellen andere vrijwilligers in de Delta de zeehonden op andere plekken in de Voordelta, de Oosterschelde en de Westerschelde. In de loop van de avond maakt de website www.zeezoogdieren.org dan de totalen bekend.

Omdat Delta Safari sinds deze zomer ook maandelijks een zeezoogdierentelling vanaf de Maasvlakte wil gaan houden, worden bij weinig wind (en dus een gladde zee) vanaf 14:00 uur ook nog de bruinvissen geteld vanaf de telpost op de Tweede Maasvlakte. Door dit maandelijks te gaan doen, hopen we een beter beeld te krijgen van de aanwezigheid van bruinvissen in de Voordelta.

Als je geïnteresseerd bent in de tellingen, ben je welkom om langs te komen bij een van de telposten. Wil je ook naar de bijeenkomst in het Hotel 't Wapen van Marion komen, laat dit dan even weten per mail (info@deltasafari.nl). Dan ontvang je van ons nog wat meer informatie en weten wij op hoeveel mensen we kunnen rekenen.