maandag 12 augustus 2013

Sunset's op zee

Deze weken vaart Delta Safari iedere week een Sunset Safari door de Voordelta vanuit Stellendam. Soms met prachtig weer, soms net even wat minder. Maar juist op die bewolkte avonden zijn de zonsondergangen het mooist. 
Onderweg genieten we van wat de natuur ons die avond te bieden heeft. Altijd veel vogels en soms een zeehond. Maar vooral de rust en ruimte van de Voordelta in de avondschemering maken vaak indruk op de deelnemers. 


Ver weg op de plaat zien we vaak wat zeehonden liggen (foto: Samantha Daemen)

Zelfs afgelopen zaterdag brak het nog even open (foto: Samantha Daemen)

In het tweede deel van de tocht halen we altijd een zak oud brood tevoorschijn, om zo wat meeuwen achter de Sirius te lokken. Na vijf weken varen beginnen de meeuwen het al door te krijgen, want net nadat we gedraaid zijn, hangen de eerste meeuwen al achter het schip. Meestal krijgen we hulp bij het voeren van een paar enthousiaste kinderen aan boord. Die we dan weer uit kunnen leggen welke soorten meeuwen er met ons mee vliegen. Zo hebben we samen met de kinderen ontdekt dat zilvermeeuwen het best zijn in broodjes uit de lucht pikken, terwijl mantelmeeuwen toch vaak net te laat zijn. 
En voor de vogelaars aan boord is er alle gelegenheid om die bijzondere meeuw of lastige leeftijdsgroep eens van dichtbij te bekijken. In juli soms nog een zwartkopmeeuw, afgelopen zaterdag zagen we mogelijk de eerste drieteenmeeuw die terug is uit Noordelijker streken.

Jonge meeuwen zijn er in allerlei soorten verenkleed. Zoals deze 3e jaars zilvermeeuw (toch?)

En soms is er meer spektakel op zee. Deze reddings-helikopter wilde even een marifoontest uitvoeren met onze schipper. (foto: Samantha Daemen)

Zaterdagavond was er een vuurwerkshow op het strand van Ouddorp. Misschien een idee om volgend jaar een uurtje langer op zee te blijven?!

Er zijn komende week nog twee Sunset Safari's. Op woensdagavond 14 augustus en op zaterdagavond 17 augustus. Kijk voor meer informatie op onze website. Boeken is mogelijk bij de VVV in Ouddorp en per mail op info@deltasafari.nl