zondag 2 september 2012

Zeilreis afgelast, over op 'Plan B'

We hebben dit weekend onze zeilreis van Kiel naar Nederland af moeten gelasten wegens te weinig aanmeldingen. Omdat we pas vlak voor de zomer zeker waren van de datum, hebben we mogelijk toch een te korte voorbereidingstijd genomen voor zo'n trip. Een goede les voor de toekomst. Nu over op 'Plan B'!

Omdat het schip toch terug moet naar Nederland en we al vergaande afspraken met de schipper hadden, gaan wij toch meevaren. Nu niet als reisleider, maar als bemanning. We hopen op die manier ook nog extra materiaal te verzamelen en ervaring op te doen, om in de toekomst deze zeiltrip alsnog te kunnen organiseren. En natuurlijk gaan we op dit weblog gewoon verslag doen van onze belevenissen op de Noordzee.
We kunnen daarbij ook nog wat hulp gebruiken. Als we genoeg bemanning kunnen leveren gaat onze 'afkoopsom' ook nog eens omlaag. Dus heb je tijd in de eerste week van oktober? Zin in een actieve zeilreis? En wil je ook Delta Safari nog een beetje 'uit de brand' helpen? Meldt je dan op ons mail-adres; info@deltasafari.nl


De Luciana, het zeilschip waar we mee gaan varen.

Praktische informatie:
Vertrek op zaterdag 29 september vanuit Nederland (per trein) naar Kiel. Terug op vrijdag 5 oktober, met als eindbestemming Den Oever (N-H). (IJs en weder dienende).
We maken lange etappes en korte tussenstops op de Duitse en Nederlandse Waddeneilanden. Heel misschien, als de wind gunstig is, maken we ook nog een stop op Helgoland.
'Eigen bijdrage':  €250,- p.p. (incl. heenreis en maaltijden). 
Er wordt een actieve bijdrage aan het zeilen en de gezamenlijke maaltijden verwacht. Zeilervaring is niet noodzakelijk. We hebben nog 2 a 3 mensen nodig.

Kijk voor het oorspronkelijke reisplan (dat nu dus 'ingedikt' wordt uitgevoerd) op: zeilreis Kiel-NL