donderdag 6 september 2012

Waar gaan de zeevogeltochten naar toe?

Naar welke gebieden varen we eigenlijk met onze zeevogeltochten? Om een beeld te geven van de verschillende bestemmingen hebben we even een kaartje in Google Maps gemaakt. Je kan onder de kaart klikken om een grotere versie te krijgen.



Zeevogeltochten Delta Safari 2012 weergeven op een grotere kaart


Het groene gebied is de eerste bestemming; de 24-uurstocht op 15 en 16 september. We varen op zaterdagavond de nacht in en gaan zo ver mogelijk richting Bruine Bank, een ondiepte midden op de Noordzee. Op zondag varen we dan tijdens het daglicht terug naar de Zeeuwse kust. Het wordt een echte ontdekkingsreis, omdat er nog maar weinig schepen met vogelaars in het gebied zijn geweest.

Het gele gebied is het vaargebied van de dagtocht op vrijdag 12 oktober vanuit Stellendam. Vorig jaar hebben we ook in oktober in dit gebied gevaren en kwamen toen onder andere jan-van-genten, jagers, zeekoeten, alken, drieteenmeeuwen en dwergmeeuwen tegen. Ook werden er in acht uur meer dan 25 bruinvissen gespot.

Het blauwe gebied is de bestemming van de dagtocht op zondag 28 oktober vanuit Neeltje Jans. Naast de zeevogels hopen we op deze tocht ook dolfijnen tegen te komen. We gaan daarom het meest Zuidelijke deel van de Nederlandse Noordzee bezoeken. Vorig jaar werden in oktober in het aangrenzende Belgische deel regelmatig grote groepen witsnuitdolfijnen gezien. En vorige week doken er opeens een paar dolfijnen op bij Westkapelle in Zeeland. (Zie het bericht hieronder). Dus wie weet....

Op alle tochten is nog (voldoende) plek. Je kan je aanmelden per mail op info@deltasafari.nl
Meer informatie kan je vinden op onze website; deltasafari.nl