woensdag 27 maart 2013

Vrijlaten zeehonden in Renesse

Wie de komende paasdagen in het Delta-gebied is, kan er een heus zeezoogdieren-weekend van maken. Zaterdag worden er bij Renesse een aantal grijze zeehonden vrijgelaten en maandag, tweede paasdag, kan je met Delta Safari bruinvissen spotten vanuit Stellendam.

Vrijlating zeehonden in 2011 bij Renesse

Op zaterdag 30 maart worden rond 13:00 uur bij de strandopgang van de Jan van Renesseweg in Renesse minimaal vier grijze zeehonden vrijgelaten. Het gaat om zeehonden die de afgelopen winterperiode in het Deltagebied zijn gevonden. 
Soms gaat het om huilers, jonge dieren die hun moeder zijn kwijtgeraakt, en meestal om jonge dieren die last hadden van longwormen. In de zeehondenopvang in Pieterburen zijn ze weer opgeknapt en inmiddels weer sterk genoeg om in zee te worden vrijgelaten.

De zeehonden worden vrijgelaten door de mensen van de EHBZ (Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren) afdeling Zuidwest. Dit zijn ook de mensen die de zieke zeehonden van het strand halen en naar Pieterburen brengen. Meer informatie over de EHBZ Zuidwest kan je vinden op hun website zeezoogdieren.org
Als je ooit zelf een ziek dier vindt, kan je op deze pagina kijken voor de noodnummers.

Als je na de zeehonden ook nog de kleinste walvisachtige van de Noordzee wil zien, kan je maandag mee op Bruinvissen Safari vanuit Stellendam. We varen twee keer een tocht van vier uur door de Voordelta. Kijk op onze website (klik hier) voor meer informatie over de Safari's en een video van de tochten op 10 maart.