vrijdag 22 maart 2013

'Wie maakt me los'

Voor de liefhebbers even een overzicht van de plekken die nog beschikbaar zijn op onze trips 'Buitengaats'; naar de Farne eilanden en de Golf van Biskaje.

Golf van Biskaje: We hebben besloten om dit jaar met een kleine groep te gaan reizen (max. 8 personen). Hierdoor hebben we nu nog 1 plaats beschikbaar in een 4 persoonshut. Datum is 6 tot en met 12 juli. Meer informatie kan je vinden door hier te klikken.

Farne eilanden: De weekendtrip van 31 mei zit helemaal vol. Op de trip van 17 mei (pinksteren) hebben we nog twee losse plekken beschikbaar. Eén in een twee persoonsbinnenhut (voor een vrouw) en één in een twee persoonsbuitenhut (voor een man). Voor deze datum is het ook nog mogelijk om extra deelnemers bij te boeken, maar dit is vanaf nu op aanvraag, in verband met de beschikbaarheid van hutten. Meer informatie over de weekendtrips naar de Farne eilanden Kan je hier vinden

Ondertussen wordt het idee om in de herfst ook een drie-daagse trip naar de Farne eilanden te gaan maken steeds concreter. Het plan is om te vertrekken op donderdag 24 oktober, dit is voor een deel van Nederland in de herfstvakantie. We zitten dan vroeg in het grijze zeehonden geboorte seizoen, maar hebben nog wel de mogelijkheid om te landen op een van de eilanden (deze sluiten op 1 november). Verder is er kans op het zien van dolfijnen en allerlei zeevogels. Zo hangen er regelmatig groepen noordse pijlstormvogels en jan-van-genten rond bij de eilanden. Als je interesse hebt, laat het dan alvast weten door een mail te sturen naar info@deltasafari.nl Dan krijg je alle informatie zodra deze beschikbaar is.

Maar eerst gaan we tweede paasdag (1 april) nog een keer bruinvissen spotten in de Voordelta. Op de ochtendtocht is nog volop plek, op de middagtocht nog beperkt. Kijk voor praktische informatie hier (klikken). Voor een impressie van de tocht op 10 maart kan je het bericht hier onder lezen. Dus zoek je liever bruinvissen dan eieren tijdens pasen? Ga dan mee varen met de Sirius!

Tenslotte nog even aandacht voor de tochten die we op 8 juni gaan maken. 's Ochtends vroeg een tocht over het Haringvliet, langs enkele broedkolonies op de eilandjes in het Haringvliet. En vanaf 11:00 uur gaan we zeehonden tellen in de Voordelta. Het schip waar we mee varen heeft een lage diepgang, dus we kunnen dichter bij de platen komen. Kijk bij dit bericht voor meer informatie. Op beide tochten is nu nog plek voor ongeveer 5 personen.