donderdag 11 september 2014

Goede vooruitzichten 24 uurstocht

Zaterdagavond 13 september vertrekken we voor onze special onder de zeevogeltochten; de 24 uurstocht! Een tocht vanuit Zeeland naar de Bruine Bank, midden in de Noordzee.
In tegenstelling tot vorig jaar, toen we de tocht moesten afgelasten, zien de weersvoorspellingen er nu prima uit. Maximaal een golfhoogte van een meter en heel zonnig weer.

Stormvogeltje tijdens de 24 uurstocht in 2012

Dat betekent goed zicht en weinig kans op zeeziekte. Wat dit voor de waarnemingen betekent is altijd afwachten. Weinig wind is minder geschikt voor pijlstormvogels, maar gelukkig is het niet helemaal windstil. Maar dit weer is daarentegen juist prima geschikt om vogels als papegaaiduikers en franjepoten te zien. En zeezoogdieren of zelfs maanvissen (die de laatste weken veel worden gezien in de Noordzee). 
De Oostelijke stroming van de komende dagen biedt ook kans op het tegenkomen van verdwaalde en vermoeide trekvogels. Onze Zeeuwse gidsen gaan daarom zorgen voor een paar groene takken om een pelagisch bosje aan te leggen om deze vogels te verleiden om te landen op ons schip (met dank aan Pterodroma Adventures voor het idee).
De spanning vooraf blijft altijd een lekker gevoel bij dit soort tochten. Wat gaan we allemaal zien midden op de Noordzee?!!

Kanshebber voor dit weekend? Papegaaiduiker vorige week bij Whitby, Engeland.

Voor de zondagochtend halen we een oud plan uit de kast; operatie Malefijtje. We gaan ons best doen om net als in 2012 weer stormvogeltjes te zien. Kijk voor details van ons plan op deze link.

Als het begint te kriebelen. Je kan nog mee! Kijk op onze website voor meer informatie (Klik hier). Je kan ons tot zaterdagmiddag mailen op info@deltasafari.nl
We kunnen helaas geen last-minute korting geven, maar wel een last-minute kans op een bijzondere ervaring. Tot zaterdag?