dinsdag 28 augustus 2012

Delta Safari op regenachtige Bird Fair

Afgelopen weekend stond Delta Safari met een kraam op de Dutch Bird Fair. Hoewel er, vooral op zondag, af en toe een flinke bui over trok, hebben we redelijk veel aanloop gehad op onze kraam. In totaal bezochten zo'n 4000 bezoekers de Bird Fair, waar naast de ruim honderd stands, ook volop excursies en lezingen te bezoeken waren.

Klaar voor de eerste bezoekers op zaterdagochtend

We hebben vele honderden bezoekers kennis kunnen laten maken met onze tochten op de Noordzee. Daarnaast konden we veel vogelaars vertellen over de mogelijkheden om vogels te spotten in en rond onze 'thuisbasis'; de Voordelta.
Een aantal uren was natuurfotograaf Martijn de Jonge op de kraam aanwezig om zijn boek 'Walvissen kijken in Europa' te signeren. Veel vogelaars blijken ook zeker geïnteresseerd in een tochtje om walvissen en dolfijnen te spotten. We kregen ervaringen en waarnemingen van over de hele wereld te horen aan de kraam. En wij dan steeds maar uitleggen, dat er in onze eigen Noordzee ook volop zeezoogdieren te vinden zijn. Veel bezoekers gaven daarop aan, om zeker eens één van onze tochten mee te willen maken.

Bezoekers konden zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. Uit alle nieuwe inschrijvingen zullen we komende week een winnaar trekken voor de gratis zeevogeltocht, die we aan de kraam beloofd hebben. Een kleine honderd mensen schreven zich in.

Hoewel we vooral aandacht aan onze zeevogeltochten in het najaar schonken, werd er ook al veel gevraagd naar de Farne trip, die we afgelopen voorjaar voor het eerst hielden. Veel bezoekers hadden hier van gehoord en waren nieuwsgierig of er al data voor 2013 bekend waren. Nog even geduld, maar we gaan deze weekendtrip naar de broedkolonies van de papegaaiduikers volgend jaar zeker herhalen.

Ondertussen druppelen de aanmeldingen voor de zeevogeltochten langzaam binnen. Voor degene die willen weten hoeveel plek er nog is:
De 24-uurstocht vanuit Neeltje Jans op 15 en 16 september is voor de helft vol. Dus nog zo'n 15 plaatsen beschikbaar. 
Voor de zeevogel-dagtochten in oktober zijn voor allebei de data nog enkele tientallen plekken beschikbaar.
Over de Zeilreis over de Noordzee (begin oktober) moeten we aanstaand weekend een besluit gaan nemen. Het aantal deelnemers is nu nog niet voldoende om de tocht door te laten gaan. Maar veel mensen namen de folder van deze tocht mee van onze kraam, dus we houden nog even hoop dat er zich nog mensen gaan aanmelden.
Over alle tochten is meer informatie te vinden op onze andere website (www.deltasafari.nl)