donderdag 9 augustus 2012

Super Sunset

De Sunset Safari van gisterenavond deed zijn naam eer aan; een prachtige en onverwachte zonsondergang. Een half uur voor de zonsondergang schoof er een dikke wolk voor de zon en leken de kansen verkeken. Maar precies op het goede moment kwam de zon weer tevoorschijn!


We vetrokken weer met een volle boot vanuit Stellendam. Overdag had Natuurmonumenten ook al drie keer een tocht langs de Kwade Hoek gemaakt met hetzelfde schip. Op één dag genoten ruim 200 mensen van een tochtje over de Voordelta!

Onderweg kwamen we helaas maar weinig zeehonden tegen. De mensen op de boeg zagen een gewone zeehond vlak voor de Sirius onder water duiken. Anderen zagen met de verrekijker nog een paar zeehonden opduiken op grote afstand van het schip.
Maar gelukkig is er meer te zien op de Voordelta. Zoals iedere tocht proberen we met wat oud brood, de meeuwen bij de boot te krijgen. Vandaag vloog er een zwerm achter een vissersboot in de omgeving. Toen ze doorkregen dat er bij ons schip iets te halen viel, boog de wolk meeuwen linea recta af naar de Sirius.

Meeuwen voeren

Sommige komen wel heel dichtbij

Volgende week (15 augustus) is de laatste Sunset Safari van deze zomer. Er zijn nog plaatsen beschikbaar via info@deltasafari en bij de VVV in Ouddorp.

Samen naar de Sunset kijken.....