vrijdag 5 juli 2013

Op naar Biskaje

Delta Safari gaat komende week op zoek naar walvissen en dolfijnen in de Golf van Biskaje.  Met zijn zevenen stappen we in een busje en rijden naar het Zuid Engelse Plymouth. Daarvandaan nemen we de veerboot naar Santander, waarmee we de Golf van Biskaje dwars doorsnijden. 
We gaan twee keer op en neer, waardoor we in totaal vijf dagen op zee zijn. Onderweg passeren we een stuk oceaan van vier kilometer diep, waardoor we allerlei soorten walvissen en dolfijnen kunnen spotten; zowel kustbewoners als diepzee-bewoners. En juist bij de overgangen van ondiep naar diep water hebben we de grootste kans, omdat daar veel voedsel aanwezig is.
De soorten waar we op hopen; de gewone vinvis, noordelijke butskop en de potvis in het diepe stuk. En de 'dolfijn van cuvier' aan de Spaanse kant. En natuurlijk gewoon heel rustig weer, waardoor we veel kunnen zien. Voorlopig zien de voorspellingen er goed uit!


Een gewone vinvis bij de Azoren, volgende week ook in Biskaje? (foto: Delta Safari)

Wil je onze trip volgen? Kijk dan de komende week regelmatig op dit weblog. We gaan proberen af en toe een update te geven via onze mobiele telefoon en twitter. Op twitter zullen we daarvoor '#biskaje13' gebruiken. Tot volgende week!