maandag 8 juli 2013

Biskaje: speelse dolfijnen!

We zijn ondertussen op de terugweg van Santander naar Engeland, midden op de Golf van Biskaje. De dolfijnenteller staat inmiddels bijna op 200. En vooral de speelse Gestreepte Dolfijnen trekken de aandacht. Op allerlei manieren springen ze uit het water; recht, schuin en soms zelfs ondersteboven!
We hebben er pas anderhalve etappe van de vier op zitten, maar de trip kan nu al niet meer stuk. Het begon met vossen achter het hotel en een leuke wandeling in Dartmoor National Park. De eerste avond op zee gisteren met veel Jan-van-Genten, een paar bruinvissen en 2 groepjes tuimelaars. Vanochtend werden we wakker boven het diepe stuk van de Golf. De eerste uren was het nog rustig, maar hoe dichter bij de kust hoe drukker het werd. Uiteindelijk zagen we zo'n 80 dolfijnen, het merendeel 'Gewone' en ook flink wat 'Gestreepte'.
Bij de terugtocht vanmiddag was het andersom; meer 'Gestreepte'! En oh, wat zijn die leuk. Foto's volgen als we terug zijn!
Maar de eerste twee (of drie?) dieren van de terugweg waren het meest bijzonder; spitssnuitdolfijnen! Waarschijnlijk 'Cuviers', maar de foto's die Wesley Overman heeft kunnen maken, moeten dat later duidelijk maken....
We gaan weer snel wat uurtjes slaap pakken, zodat we de komende dagen nog veel leuks kunnen zien.
Tot de volgende update en groeten van het Biskaje-team; Niek, Gerard, Wesley, Anneleen, Axel, Eva en Marko.