dinsdag 17 juli 2012

Sunset Safari's verlopen stormachtig

Deze zomer is Delta Safari gestart met een serie Sunset Safari's op de Voordelta. Het weer viel tot nu toe niet mee. De eerste avond regen, alle avonden harde wind. We denken er bijna aan om de tochten om te dopen tot "Storm Safari's". Ondanks dat is er genoeg toeloop om nu al van een succes te spreken.


Door de wind valt het niet mee om zeezoogdieren te spotten. Met golven tot anderhalve meter, hebben we tot nu toe geen vinnetje kunnen ontdekken. En alleen op de eerste tocht lieten de zeehonden zich dichtbij de boot zien. Wel biedt de harde wind veel spektakel op de boot. Hilariteit als er een golf over de boeg slaat! En prachtige duikvluchten van grote sternen en visdiefjes, die goed gebruik maken van de wind.
De tweede tocht viel bijna nog in het water, omdat door een storing (ook weer veroorzaakt door de wind.....) de brug bij de Haringvliet-sluis niet meer open ging. Het was voor ons de eerste keer dat we op de kade stonden en er geen schip lag. Gelukkig konden we met een flinke vertraging alsnog uit varen. 
Ook voor de derde tocht, woensdagavond 18 juli, staat er weer een flinke wind en golfhoogte in de voorspellingen. We hebben net overlegd met de schipper en besloten om toch de zee op te gaan. Vanwege de Zuidwesten wind varen we grotendeels in de luwte van Goeree. Dat moet te doen zijn. 
Zeehonden en mooie zonsondergangen kunnen we met dit weer niet garanderen. Maar de echte beleving van de zee wel! Donkergroen zeewater en schuimkoppen. "Zelfs de regen is mooi op zee", vertelde een deelnemer na afloop van de eerste tocht. En voor wie zich zorgen maakt; het schip de Sirius kan het allemaal prima aan. We hebben zelfs nog niemand aan boord gezien die last kreeg van zeeziekte. Maar wel regenjassen aan. Voor die golf die af en toe over de boeg slaat!


Wie nog mee wil met de (storm-)tocht van 18 juli kan een mail sturen naar info@deltasafari.nl . Alle andere safari's zijn ook op deze manier te boeken. We varen nog op 25 juli, 1, 8 en 15 augustus. Op dinsdag 31 juli maken we zelfs een complete dagtocht. Dan gaan we de Voordelta verkennen tijdens onze Zomer Zwerftocht. Alle tochten zijn ook te boeken bij de VVV in Ouddorp. En het zal vanzelf wel een keer mooi weer worden. Toch?