maandag 2 januari 2012

Eerste data 2012

Minder dan een jaar geleden begonnen we ons weblog over zeezoogdieren. Inmiddels wisten meer dan 7000 mensen ons op internet te vinden. Ook hielden we onze eerste tochten op de Noordzee; twee zeehondensafari's in de zomer en een zeevogeltocht in oktober. Gezien de vele positieve reacties, en omdat we het zelf zo leuk vinden, gaan we in 2012 door met tochten organiseren.


Vandaag kunnen we de eerste data voor het nieuwe jaar bekend maken! We beginnen in maart en april met een aantal bruinvissensafari's in de Voordelta. Tijdens alle tochten die we tot nu toe vanuit Stellendam hebben georganiseerd, hebben we iedere keer bruinvissen gespot. In de zomer een handvol en in oktober zelfs 25! Maar het leuke is dit eigenlijk 'bruinvissen-luwe' periodes zouden zijn. Bij tellingen in de laatste 20 jaar blijken de meeste bruinvissen van februari tot april voor onze kust te zitten. Daarom gaan we nu in deze periode op pad om deze kleine walvis-achtige te zoeken. We zijn benieuwd hoeveel we er in deze tijd van het jaar kunnen spotten!


Bruinvis in de Oosterschelde

Zondag 4 maart en maandag 9 april (tweede paasdag): 
Bruinvissen tochten vanuit Stellendam. Duur 4 uur. We varen vanuit Stellendam met de Sirius een ronde over de Noordzee. Er is een tocht in de ochtend (08:00 tot 12:00 uur) en een tocht in de middag (13:00 tot 17:00 uur). Kosten 25 euro p.p.
Inschrijven kan nu al via deltasafari@gmail.com .


Pinksterweekend (26-28 mei) Mini-cruise Farne-eilanden!
Vorig jaar stond het al in de planning, maar nu gaat het echt gebeuren; een mini-cruise met de DFDS-ferry naar de Farne-eilanden tijdens het broedseizoen. De Farne-eilanden in Noord Engeland zijn in mei en juni een el dorado voor de vogelliefhebber. Op de eilanden broeden kolonies papagaaiduikers, zeekoeten, drieteenmeeuwen en kuifaalscholvers.


Papagaaiduiker op Staple Island

We zijn nog bezig met de laatste afspraken met DFDS, een bus en de excursieboot bij de Farne-eilanden, maar we gaan er van uit dat het allemaal gaat lukken. Voorlopig hebben we voor 26 personen hutten gereserveerd. Als je zeker wil zijn van een plek, kan je je nu alvast voor-inschrijven. Je krijgt dan als eerste alle informatie zodra die beschikbaar is. De reis kan door gaan met minimaal 20 deelnemers.
De basisprijs zal 160 euro p.p. worden (2 pers. binnenhut). Hierin zijn de twee overnachtingen op de ferry, busvervoer naar Seahouses en de boot-excursie van 2,5 uur naar Staple Island inbegrepen. Voor andere hutten zal een toeslag betaald moeten worden tot 20 euro. 
Maaltijden zijn niet inbegrepen, zodat iedereen naar zijn eigen budget op de ferry kan eten en drinken. 
Zodra alle details bekend zijn, zullen we deze op het weblog vermelden. Voor-inschrijving op info@deltasafari.nl .