zondag 24 juli 2011

Delta Safari excursie-agenda

LET OP: DATA 2011 (kijk voor actuele data op www.deltasafari.nl)

Delta Safari is begin dit jaar begonnen als weblog over zeezoogdieren in de Noordzee. Inmiddels zijn we ook gestart met ons idee om excursies en tochten te gaan organiseren. Daarom hierbij een actueel overzicht van de excursies die tot nu toe gepland staan én de eerste ideeën voor volgend jaar.


4 augustus: Zeehondensafari Voordelta. Dagtocht vanuit Stellendam. Vertek 09:00 uur, terug rond 16:00 uur. Prijs € 30 p.p. Nog 15 plaatsen. Klik voor meer info
18 augustus: Zeehondensafari Voordelta. Dagtocht vanuit Stellendam. Vertek 09:00 uur, terug rond 16:00 uur. Prijs € 30 p.p. Nog 38 plaatsen. Klik voor meer info
18-20 november: In voorbereiding; Zeehonden Mini Cruise naar de Farne eilanden in Noord Engeland met DFDS vanuit IJmuiden. Prijsinschatting: vanaf € 150 p.p. 
Op de eilanden leeft één van de grootste kolonies grijze zeehonden van de Noordzee. Vanaf eind oktober tot februari worden de jongen geboren. Er verblijven dan duizenden zeehonden op en rond de eilanden. Geïnteresseerden kunnen zich melden via deltasafari@gmail.com. Zij krijgen dan z.s.m. verdere informatie.


2012: Voor 2012 worden inmiddels een aantal ideeën uitgewerkt. In maart en april zijn de meeste bruinvissen te zien voor onze kust. We willen daarom in deze maanden een aantal bruinvissen-safari's gaan organiseren in de Voordelta.
Als de mini cruise naar de Farne eilanden in november goed verloopt, is dezelfde bestemming in juni interessant vanwege het broedseizoen op de eilanden. Ook is er dan tijdens de ferry-overtocht meer kans op het zien van bruinvissen en witsnuitdolfijnen.
En in de zomer van volgend jaar zullen er natuurlijk weer een aantal zeehondensafari's op de agenda staan.
Ook geïnteresseerden voor 2012 kunnen hun mailadres doorgeven op deltasafari@gmail.com. Zij krijgen dan informatie over de tochten zodra deze beschikbaar is.