dinsdag 9 april 2013

Delta Safari gaat Buitengaats

Na een aantal leuke Bruinvissen Safari's in onze eigen Voordelta, gaat Delta Safari de komende maanden 'Buitengaats'. Om daarna in juli weer terug te keren in de Voordelta voor de Sunset Safari's.

De komende maanden zullen we berichten over zeezoogdieren buiten de Nederlandse kustwateren. Eerst gaan we privé op vakantie naar de Kaapverdische eilanden en natuurlijk zullen we daar ook naar dolfijnen en walvissen uitkijken. En dan vooral naar de bultruggen, omdat de dieren die de laatste tijd steeds vaker door de Noordzee zwemmen, in de paartijd helemaal afzakken naar de Kaapverdische eilanden. Misschien komen we nog een 'bekende' tegen....

Doorkijkje op de Farne eilanden.

In mei vertrekken we vervolgens twee keer met een groep naar de Farne eilanden in Noord Engeland om daar de broedkolonies van de papegaaiduikers, alken en zeekoeten te zien. En natuurlijk hopen we onderweg vanaf de veerboot, net als vorig jaar, weer witsnuitdolfijnen te zien.
Begin juli tenslotte staat onze eerste trip naar de Golf van Biskaje gepland. Vijf dagen lang zullen we tussen Zuid-Engeland en Spanje op de luxe veerboot heen en weer varen om onderweg zoveel mogelijk van het zeeleven te zien. We houden jullie via dit blog natuurlijk van alle waarnemingen op de hoogte.