maandag 29 augustus 2011

16 oktober: Zeevogeltocht vanuit Stellendam

LET OP: DATUM 2011. (Kijk voor actuele data op www.deltasafari.nl)

Tijdens de eerste zeehondensafari ontstond het idee om in het najaar een keer een zeevogeltocht te organiseren vanuit Stellendam. Een aantal vogelliefhebbers aan boord wilden graag een keer verder de zee op. In samenwerking met de Sirius kunnen we daarom nu aankondigen; zondag 16 oktober gaan we op zoek naar de Jan van Genten en andere zeevogels.
Oktober is de ideale maand om op zoek te gaan naar de overwinterende zeevogels. In deze maand hebben we ook nog een redelijk kans op goed weer. 
We vertrekken om 08:00 uur vanaf de Buitenhaven in Stellendam en zullen tussen 16:00 en 17:00 uur terugkeren. Kosten zijn 45 euro p.p. Dat is wat meer dan de vorige tochten, maar we gaan dan ook langer en verder varen. Ook hebben we de eerste tochten net niet quitte gedraaid en dat willen we niet nog een keer riskeren. Daarom is met de Sirius afgesproken dat de tocht niet doorgaat als er minder dan 30 aanmeldingen zijn.Voor vogelaars is het een uitgelezen mogelijkheid om veel soorten op een dag te zien. Bij het verlaten van de haven van Stellendam (en bij terugkeer) varen we eerst een stuk evenwijdig aan de kust van de Kwade Hoek. Hierdoor zijn allerlei kustvogels te zien op de drooggevallen platen.  Verder op zee hopen we soorten als de Jan van Gent, Noordse stormvogel, Zeekoeten en Drieteenmeeuwen tegen te komen. Ook hebben we op beide tochten in augustus bruinvissen gezien in dit stuk van de Voordelta.

Binnenkort komt er meer informatie. Maar wie zich nu alvast wil aanmelden kan dat doen via deltasafari@gmail.com