zondag 16 september 2012

Voorproefje

Moe maar voldaan zijn we net terug van onze 24 uurs pelagic naar de Bruine Bank. Het evenwicht is nog niet helemaal hersteld, maar voor de nieuwsgierige volgers alvast een voorproefje van de resultaten.


Vol verwachting wordt genoten van een zachte herfstavond op zaterdag.

Absolute hoogtepunt: 3 stormvogeltjes tegelijk achter de boot. Nummer 1 zeker af kunnen maken als stormvogeltje. Degene die er vlak naast vloog leek als twee druppels water, dus ook dat is een stormvogeltje geweest. De derde vloog 100 meter naar links en kon niet worden afgemaakt (dus spec).
Het vierde stormvogeltje volgde precies een uur later; dit was zeker een vaal stormvogeltje.

Verder 3 grauwe pijlstormvogels en 1 noordse pijlstormvogel. Bijzonder moment was een grote jager die achter de eerste grauwe pijl van de ochtend aan ging. Hopelijk staat dit op video, morgen gaan we terug kijken.

Ook het kwartet jagers hebben we compleet kunnen maken, al was het met vertraging. 1 kleine jager werd, tijdens het foto's terugkijken bij de lunch, alsnog herkend als kleinste. (Foto's volgen).
Er staan 13 grote jagers op de tellijst, maar dit is zeker onderteld. De eerste 2 uur vanochtend op de Bruine Bank hebben er bijna continu grote jagers achter de boot gehangen, terwijl we er maar 4 op de lijst hebben gezet. Verder 2 kleine, 1 middelste en 1 spec.

Op waarneming.nl worden de eerste waarnemingen van deelnemers inmiddels ingevoerd, de foto's en video's volgen later. Nu eerst even bijslapen....