maandag 3 september 2012

Dolfijnen bij Westkapelle

Enkele waarnemers hebben de afgelopen dagen mogelijk dolfijnen gespot bij Westkapelle in Zeeland. De eerste melding van twee dolfijnen is van Marcel Klootwijk van afgelopen zaterdag. Hij heeft toen ook foto's van de rugvin kunnen maken. Deze vin is duidelijk niet van een bruinvis.

Klik hier voor de waarneming van afgelopen zaterdag, met de foto's.

Dolfijn bij Westkapelle (foto: Marcel Klootwijk)

Met welke dolfijn we te maken hebben, is lastig te zien. Er lijkt een "gelig" schijnsel onder water zichtbaar, wat kan duiden op gewone dolfijnen. Maar de foto's bieden niet genoeg duidelijkheid.
Marcel geeft op waarneming.nl aan dat er zondag opnieuw een dolfijn-achtige is gezien, die groter was dan een bruinvis. En zelf heeft hij deze op maandag ook weer gemeld op de site: kijk hier.

Na de butrug, bijna drie weken geleden en een bonte stern afgelopen vrijdag, lijkt het opnieuw een bijzondere waarneming voor het Delta-gebied. Ook worden er met een beetje wind van zee, alweer jagers en pijlstormvogels gemeld langs de kust. 
Het zijn allemaal lekkere 'opwarmers' voor onze zeevogeltochten van de komende weken. Bij ons gaat het met dit soort meldingen altijd gelijk kriebelen: "we willen de zee op!" Kijken of we deze bijzondere dieren ook tegen kunnen komen!

Op zaterdagavond 15 september vertrekt onze 24 uurs zeevogeltocht vanuit Neeltje Jans. Er is nog voldoende plek, dus als het bij jou ook kriebelt, kijk dan op onze website voor meer informatie (klik hier).