donderdag 26 juli 2012

Eerste echte Sunset!

Op 25 juli was het eindelijk zover; tijdens de vierde Sunset Safari van dit seizoen zagen we voor het eerst een echte zonsondergang!
Op een heerlijke avond vertrokken we met een volle boot vanuit de Buitenhaven van Stellendam. Op het eerste stuk werden direct al twee zeehonden gezien, net als vier lepelaars, die mooi in een rijtje boven de zee vlogen. 
Door de gladde zee, was er hoop dat we deze avond ook weer eens een bruinvis zouden spotten. Vooral omdat de schipper vertelde dat hij de dag ervoor tijdens een vistocht nog vier bruinvissen bij de boot had gespot. Helaas bleef het stil rondom de boot. 
Nou ja stil.... Toen de zak met brood tevoorschijn kwam, vlogen er binnen een minuut ruim honderd meeuwen achter de boot. De kids aan boord vermaakten zich prima met het voeren van de vogels. En wij konden ze gelijk eens laten zien dat er allemaal verschillende meeuwen tussen zaten. 


Uitleg over het de Voordelta (foto Merijn Martens)


Tegen tien uur werd het steeds rustiger op het water en begon de hemel rood te kleuren. Uiteindelijk zakte de zon langzaam in de zee. Wie goed luisterde kon het horen sissen....
Tijdens de tocht zijn opnames gemaakt door een ploeg van Flakkee Nieuws. Hieronder hun verslag via you-tube:


De tocht was door het mooie weer op woensdagochtend al uitverkocht. Gelukkig hebben we volgende week twee kansen. Op dinsdag 31 juli is onze enige dagtocht van het zomerseizoen; de Zomer Zwerftocht! En op woensdag weer een Sunset Safari. Nu nog hopen dat het weer een beetje mooi blijft. Al is het bij de dagtocht ook niet erg als er een stevig windje uit het Westen waait; dan waaien de jan-van-genten en andere zeevogels onze kant op!