vrijdag 23 maart 2012

Bruinvissen door de hakmolen? deel 3

Het aanspoelen van bruinvissen op de kust van Goeree gaat nog steeds door. Ook gisteren tijdens het opnemen van een reportage met RTV Rijnmond op het strand bij de Kwade Hoek vonden we weer een kadaver. Kijk hieronder voor de reportage:


Klik hier voor de nieuwspagina van RTV Rijnmond, waarop het filmpje te bekijken is.

Op de site walvisstrandingen.nl is te zien dat er in de maand maart inmiddels al 26 dode bruinvissen zijn gevonden op de stranden van Goeree. 
Tijdens een uitzending op Radio Rijnmond wees de woordvoerder van het Havenbedrijf Rotterdam de mogelijke betrokkenheid van een baggervoertuig van de hand. Wel riep hij op om verder onderzoek te doen naar wat dan wel de oorzaak is. Ik ben blij dat ook het Havenbedrijf deze oproep ondersteunt. Nu lopen er vanuit de overheid al diverse officiĆ«le  onderzoeken. Maar wat belangrijk is, is dat juist de mensen die dagelijks op zee te vinden zijn, meedenken en meekijken naar een mogelijke oorzaak. Juist de vissers, baggeraars, loodsen en slepers  zijn degenen die uren maken op zee. Zij zien dan meer dan welke natuurliefhebber op het strand ook.


Cameraman van RTV Rijnmond aan het werk bij bruinvis-kadaver

En om niet te vergeten hoe een levende bruinvis er uit ziet, kijk hieronder naar een nieuw filmpje van de bruinvissen in het bassin bij Ecomare: