woensdag 20 augustus 2014

Brand op de Sirius

Eigenlijk wilde we vandaag een stukje op het blog zetten over de mooie serie Sunset Safari's die we afgelopen zomer hebben gehad. Stuk voor stuk waren ze uitverkocht en vele passagiers hebben genoten van een leuke avondtocht over de Voordelta. Helaas is het seizoen afgelopen weekend tot een abrupt einde gekomen door een brand op het schip de Sirius. De laatste Safari die we vanavond zouden varen, is hierdoor afgelast.


Video van de brand op flakkeenieuws.nl

Wij gebruiken de Sirius al een aantal jaren voor onze tochten op de Voordelta. In het voorjaar om bruinvissen te spotten en in de zomer voor de Sunset Safari's. Het schip is niet van ons, zoals sommige mensen denken, maar we huren het voor onze tochten van schipper Bob van Aartrijk. Bob gebruikt het schip verder vooral voor zeevistochten.
Door de brand is het stuurhuis volledig verloren gegaan en de ondergelegen keuken zwaar beschadigd. Ook de technische installaties (radar, stuurinrichting e.d.) zijn door de brand aangetast of verbrand. 
Bob is nu druk in de weer om de schade op te nemen. Maar de zondagmiddag na de brand had hij het alweer over het opbouwen van het schip. Dat zal nog een hele klus worden. We wensen Bob en zijn team daarom de komende tijd veel sterkte.


Foto van onze laatste tocht met de Sirius op 13 augustus (foto: Hans Noorland)

Delta Safari zal de komende tijd nauw contact houden met Bob. We hopen dat we in maart weer gewoon kunnen uitvaren met de Sirius om op zoek te gaan naar bruinvissen in de Voordelta. Want zoals RTV Rijnmond al melde na de brand: "De Sirius is een taai schip". Het heeft al eerdere rampspoed doorstaan in haar lange geschiedenis.
We houden jullie op de hoogte.