zaterdag 5 juli 2014

Varen in de Voordelta 2014. En schoonmaken....

De zomer staat voor de deur. Voor veel mensen het moment om naar zee te gaan. Ook Delta Safari is de komende weken veelvuldig aan de Nederlandse kust te vinden. Op 16 juli starten onze wekelijkse Sunset Safari's met de Sirius vanuit Stellendam. Maar er is meer deze zomer; een Sunset Special, met een RIB langs de zeehonden en de Boskalis Beach Clean Up.

Data van de Sunset Safari's kan je vinden op onze website. De Sunset Special is op 9 augustus. Maar wat is daar zo speciaal aan? We blijven wat langer op zee, omdat er die avond vuurwerk wordt afgestoken vanaf het strand in Ouddorp. En wij gaan dat vanaf zee bekijken.


RIB van Dolphin Ribs.

Update: Om verschillende redenen hebben we de tocht van 2 augustus afgelast. Misschien volgend jaar een nieuwe poging.

Op 2 augustus gaan we vanaf de Brouwersdam varen met een RIB. Tijdens onze trips in het buitenland hebben we al vaak de mogelijkheden gezien om met RIB's tochten op zee te maken. We gaan dit deze zomer ook een keer uitproberen in de Voordelta in samenwerking met Dolphin Ribs.
We varen een aantal tochten vanaf de Brouwersdam naar de Bollen van de Ooster. Dit is een belangrijke rustplaats van een grote groep grijze zeehonden. Natuurlijk blijven we met de RIB buiten het rustgebied van de zeehonden. 
Vanaf 11 juli kan iedereen reserveren voor deze tochten (tot die datum alleen de lezers van onze nieuwsbrief). We beginnen met tochten om 13:00 en 14:30 uur. Per tocht kunnen 10 personen mee en zullen we ongeveer een uur varen. Als er genoeg belangstelling is, komen er nog een paar tochten bij. Kosten zijn € 49,50 per persoon.
Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@deltasafari.nl. Je ontvangt van ons dan verdere informatie over de vertreklocatie en dergelijke.

In de maand augustus organiseert Stichting de Noordzee de Boskalis Beach Clean Up. In 13 etappes wordt de hele kust schoongemaakt door vrijwilligers. Netten, touwen, balonnen, peuken en plastic afval. Alles wat ze tegenkomen, wordt van het strand gehaald.
Delta safari wil deze geweldige actie graag ondersteunen. Daarom gaan we op woensdag 6 augustus helpen als het strand van Goeree en de Kwade Hoek aan de beurt is. Wil je ook helpen op 6 augustus? Stuur dan een mail naar info@deltasafari.nl Wil je wel helpen met de Beach Clean Up, maar liever op een andere datum of een ander stuk strand? Kijk dan op de website van de Clean Up zelf voor meer informatie.
Onder de deelnemers die op 6 augustus met de Clean Up meedoen, verloten we twee kaarten voor een Sunset Safari.