dinsdag 22 mei 2012

Bijzondere witsnuiten video

In voorbereiding op ons tripje naar de Farne eilanden van komend weekend, heb ik het weblog van onze excursieboot ter plaatse nog eens grondig door gespit. Leuk om te lezen dat de eerste papagaaiduiker-kuikens afgelopen week zijn geboren. En dat er, net als op Texel de laatste weken, ook op de Farne eilanden een zwarte zeekoet is waargenomen.


Maar het meest bijzondere dat ik tegenkwam was een al wat ouder filmpje. Niet van de Farne-eilanden zelf, maar vanaf een zeilboot op de Noordzee. Op dit weblog heb ik vaker filmpjes van witsnuitdolfijnen op de Noordzee laten zien. Meestal met twee tot maximaal vijf dolfijnen bij de boot. Maar deze video uit 2010, 80 mijl voor de kust bij Whitby, is wel heel bijzonder. De zeilboot wordt begeleid door wel honderd witsnuitdolfijnen!
Vanaf de veerboot tussen IJmuiden en Newcastle worden ook af en toe witsnuitdolfijnen gespot. Maar ook daar meestal in kleine aantallen. We gaan ons best doen om ze ook te spotten komend weekend. Maar een waarneming als in het filmpje is zo uniek, dat we al blij mogen zijn dat er een filmpje van bestaat.