zondag 8 april 2012

Bruinvissen Safari 9 april; gaat niet door!!

8 April 10:00 uur: Terwijl hier in Rotterdam nog een waterig zonnetje schijnt en het bijna windstil is, waarschuwen de weersvoorspellingen voor morgen voor harde wind, vooral aan de kust. Wat moeten we doen? Gaan we varen of lasten we af?
Zojuist heb ik contact gehad met de schipper van de Sirius. Hij vaart op dit moment op een gladde zee met een groep vissers. De voorspellingen voor de maandagochtend zijn nu nog redelijk, maar in de middag gaat de wind flink aantrekken. Omdat de schipper ervaring heeft dat de verwachte wind op zo'n dag nog een flink stuk naar voren of naar achteren geschoven kan worden, stellen we de beslissing nog even uit.
Vanmiddag om 17:00 uur bellen we elkaar nog een keer en gaan we de knoop doorhakken. Houdt dit weblog dus in de gaten. Als we niet gaan varen, proberen we gelijk een alternatieve datum af te spreken, in één van de komende weekenden.


Update 17:00 uur: Zojuist hebben we in overleg met de schipper van de Sirius besloten om de tochten van 9 april niet door te laten gaan. In de loop van de dag loopt de wind op naar windkracht 6, met uitschieters naar windkracht 8. 
Een heel vervelend besluit, zowel voor de deelnemers, als voor Delta Safari zelf. Voor het eerst in ons korte bestaan zouden we met een uitverkochte boot gaan varen.
Gelukkig hebben we met de schipper direct een alternatieve datum afgesproken. Op zaterdag 21 april gaan we een nieuwe poging wagen. Ook dan varen we een ochtendtocht (08:00 uur) en een middagtocht (13:00 uur). Tot woensdag hebben de deelnemers van tweede paasdag voorrang. Na woensdag kunnen ook nieuwe deelnemers zich weer aanmelden voor de tocht van 21 april. 
Van de schipper van de Sirius hoorde ik overigens dat hij vandaag tijdens de vistocht zes bruinvissen heeft gezien. Nu maar hopen dat ze blijven hangen tot 21 april!