donderdag 15 september 2011

Update zeevogeltocht 16 oktober

De aanmeldingen voor de zeevogeltocht van 16 oktober druppelen inmiddels binnen. Maar we zijn nog niet aan de minimale hoeveelheid van 30 deelnemers. Daarom heb ik vandaag onderstaande aankondiging naar diverse lokale media en een aantal vogel-websites gestuurd. Inmiddels hebben ook een aantal mensen de aankondiging gepost op diverse forums, bedankt daarvoor! 
Weet je nog een website, waar we de aankondiging naar toe kunnen sturen, laat dit dan even weten. Of kopieer en post het bericht. We hebben nog een maand te gaan, dus we moeten de boot zeker vol genoeg krijgen!
De mensen die zich al hebben opgegeven ontvangen komend weekend meer informatie over de tocht.
Persbericht;
16 oktober; zeevogeltocht vanuit Stellendam


Delta Safari organiseert op 16 oktober een zeevogeltocht vanuit Stellendam. Met het schip de Sirius wordt uitgevaren om op zoek te gaan naar jan-van-genten en andere zeevogels. De tocht start om 08:00 uur en zal de hele dag duren. Een uitgelezen kans voor vogelaars en natuurliefhebbers om veel verschillende soortene vogels te zien.
Omdat de tocht wordt georganiseerd door Delta Safari, een weblog over zeezoogdieren in de Noordzee, wordt er ook uitgekeken naar zeehonden en bruinvissen. Bij het vertrek uit de haven van Stellendam varen we eerst een stuk langs de Kwade Hoek, waardoor ook veel kustvogels zijn te zien. Verder op zee hopen we soorten als de jan-van-gent, zeekoet, pijlstormvogel en bijzondere meeuwensoorten tegen te komen.
De tocht kost 45 euro p.p. Opgeven is mogelijk op het mailadres; deltasafari@gmail.com. Meer informatie op het weblog van Delta Safari; www.deltasafarinederland.blogspot.com.