woensdag 20 april 2011

Er zit meer in de Noordzee....

Ik wil er geen gewoonte van maken om waarnemingen van anderen op de blog te vermelden. Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op deze regel. Deze week blijkt namelijk dat er toch meer zeezoogdieren in de Noordzee zitten dan we soms denken.
Na de vier orka's die afgelopen zaterdag werden gezien vanaf de veerboot tussen Hoek van Holland en Harwich en de gewone dolfijn die zondag aanspoelde bij Oostvoorne, is er gisteren een bultrug gezien voor de kust van Scheveningen!
De bemanning van het kustwachtschip "De Zeearend" heeft werkelijk fantastische beelden gemaakt van de jonge bultrug:Meer informatie over deze drie bijzondere waarnemingen op www.zeezoogdieren.org/wordpress/

Update 18 mei; Ecomare meldt op haar website dat op zondag 15 mei een walvis is gezien in het Westgat tussen Ameland en Schiermonnikoog. Het gaat waarschijnlijk weer om een bultrug van ongeveer dezelfde lengte als het exemplaar bij Scheveningen. Grote vraag is natuurlijk of het om hetzelfde dier gaat. De beelden vanuit het Westgat zijn echter van grotere afstand gemaakt, waardoor vergelijking niet mogelijk is.