zaterdag 22 december 2012

Op naar 2013!

Het jaar zit er bijna op. Voor Delta Safari een mooi jaar om op terug te kijken. Vele honderden mensen gingen dit jaar met ons de zee op. Sommigen voor drie dagen naar de broedende papagaaiduikers in Noord Engeland, anderen voor drie uurtjes voor een zonsondergang op de Voordelta. Het weer zat niet altijd mee; we hebben maar 1 tocht echt af moeten lasten, maar we hadden wel erg vaak grijs weer en hoge golven. We hopen dat we in 2013 meer geluk hebben. 

Sunset Safari op de Sirius in de zomer van 2012

Er zijn witsnuitdolfijnen gezien in Engeland en bruinvissen in de Voordelta. De zeevogeltochten in het najaar leverden vele honderden jan-van-genten op, naast een mooi aantal pijlstormvogels en zelfs twee (of drie?) stormvogeltjes achter de boot. Mooie waarnemingen, maar we denken dat het nog beter kan! Daarom gaan we volgend jaar met veel plezier verder met het organiseren van natuurtochten op zee.

Met de schipper van de Sirius zijn inmiddels de eerste data afgesproken voor de Bruinvissen Safari's in het voorjaar (10 maart en 1 april). Klik hier voor info. Ook gaan we vanuit Stellendam zeker weer een aantal Sunset Safari's organiseren in de zomervakantie. Ook hebben we contact gelegd met de schipper van een kleinere visboot, om met kleinere groepen vaartochten te organiseren. Zo denken we aan een voorjaartocht voor natuurfotografen langs de broedkolonies op het Haringvliet.

De weekend-trip naar de Farne eilanden bleek vorig jaar een groot succes. Vanwege het grote aantal voor-aanmeldingen hebben we besloten om dit jaar twee keer naar Newcastle te varen; op 17 en 31 mei. Meer info kan je hier vinden (klik).
Maar we denken ook een stap verder te kunnen maken; een walvistrip naar de Golf van Biskaje. Het is inmiddels gelukt om een aantal hutten te reserveren op de veerboot tussen Engeland en Spanje. Nu nog op zoek naar een geschikte en betaalbare bus en dan kunnen binnenkort de prijzen vastgesteld worden en de inschrijvingen beginnen. Kijk hier alvast voor meer informatie.

Genoeg plannen dus voor het nieuwe jaar! En dan ook nog de mogelijkheid om met een eigen groep een tocht te organiseren. En het initiatief om op korte termijn tochten te organiseren als er walvissen of dolfijnen worden gespot worden voor de kust van Zuid Holand of Zeeland; Whale Alert!

Voor nu wensen we iedereen prettige feestdagen en tot ziens in 2013. Op zee, Natuurlijk!