woensdag 11 mei 2011

Vooraankondiging: Zeehondensafari's in de Voordelta

Vanochtend heb ik de eerste contacten gelegd met de mensen van het schip de Sirius uit Stellendam. Het is de bedoeling om in augustus twee keer een dagtocht te organiseren langs de droogvallende platen in de Voordelta.


De data die ik heb afgesproken zijn 4 en 18 augustus. De prijs zal rond de 30 Euro komen te liggen. Als je op de hoogte gehouden wil worden over de verdere details van deze tochten, stuur dan een email naar deltasafari@gmail.com. Dan ontvang je als eerste de informatie als het volledige programma bekend is.
Tussen neus en lippen door vertelde de schipper van de Sirius nog dat hij in april een grote groep 'dolfijnen' heeft waargenomen voor de kust, ongeveer 30 stuks. Ik probeer hier nog meer informatie over te krijgen.


Update;
Op 14 april heeft de Sirius een tocht gemaakt met mensen van Bureau Waardenburg voor het tellen van zwarte zee-eenden. Tijdens het varen van het Slijkgat naar de Kop van Schouwen hebben de tellers in anderhalf uur tijd enkele tientallen "verspreid naar het Noorden zwemmende bruinvissen" waargenomen. 
(Met dank aan Martin Poot van Bureau Waardenburg voor de informatie).