donderdag 19 mei 2011

Huishoudelijke mededelingen....

Het weblog van Delta Safari is nu ruim een maand in de lucht en begint steeds meer vorm te krijgen. Op alle vlakken zijn we weer een paar stapjes verder. Daarom vandaag even een paar huishoudelijke mededelingen;


Bultrug
Het bericht over de bultrug van 20 april heb ik aangevuld met een tweede filmpje! Afgelopen zondag is er weer iets groots gezien bij Ameland! Kijk bij 20 april!


Weblog Delta Safari
Zoals de oplettende lezers al hebben gezien, hebben we sinds een week een logo op de pagina staan. Gemaakt door onze jongste zoon Tom;
Vandaag heb ik ook geregeld dat het weblog vanaf volgende week bereikbaar is via de naam www.deltasafari.nl. Een stuk makkelijker te onthouden voor iedereen die het weblog af en toe wil lezen. En gelijk een mogelijkheid om in de toekomst een completere website aan vast te hangen.

Trip Noordzee
De makers van dit weblog, Marko en Eva, gaan tijdens de pinksterdagen een rondje Noordzee doen. Zie het bericht op 8 mei. Eerst met de Plancius van Vlissingen naar Aberdeen. En terug vanuit Newcastle naar IJmuiden. We wisten alleen nog niet hoe we van Aberdeen naar Newcastle zouden komen.......
Inmiddels hebben we besloten om een auto te huren in Aberdeen en daarmee naar Newcastle te rijden. We gaan een stuk binnendoor door Schotland en hopen zondagavond, eerste pinksterdag, in Seahouses aan te komen. Maandagochtend willen we dan een korte boottocht maken naar de Farne-eilanden, waar een grote kolonie grijze zeehonden woont en duizenden zeevogels nestelen in deze tijd van het jaar. Waaronder de opvallende papegaaiduikers, alken en kuifaalscholvers
Als alles meezit lukt het ons dan nog om maandagmiddag de auto in Newcastle in te leveren en op tijd op de boot te stappen. Een uitgebreid verslag volgt natuurlijk op dit weblog.

Zeehondensafari
Tenslotte kan ik melden dat ik mijn krabbel heb gezet onder de boeking van de Sirius voor 4 en 18 augustus. Op die data zullen we als Delta Safari een zeehondensafari organiseren door de Voordelta. We vertrekken om 09:00 uur in de Buitenhaven van Stellendam en tussen 16:00 en 17:00 komen we daar weer aan land. De prijs zal 30 Euro per persoon bedragen.
Meer informatie volgt binnenkort. Maar wie zich nu alvast wil aanmelden kan dat doen via deltasafari@gmail.com. Ook als je voorlopig alleen op de hoogte gehouden wil worden.

Pico
Zoals beloofd ga ik binnenkort verder met mijn terugblik op onze reis naar Pico. Met meer foto's van door ons gespotte dolfijnen en walvissen.