dinsdag 26 februari 2013

Proeftochten op 8 juni; Haringvliet en Voordelta

Delta Safari is steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om tochten te maken in het Deltagebied. Een van de wensen is om tijdens het broedseizoen eens een tocht te maken over het Haringvliet om zo de broedkolonies van de Scheelhoek en Slijkplaat vanaf het water te bekijken.

Op 8 juni gaan we twee proeftochten maken met de Happy Fisherman, een stabiele catamaran waar 10 personen voldoende ruimte hebben op het achterdek om te fotograferen en waarnemingen te doen. De ochtend is gereserveerd voor het Haringvliet, 's middags gaan we buitengaats. Dan gaan we langs de zandplaten om de zeehondenpopulatie van de Voordelta te bekijken. En te tellen! Want op 8 juni staat er ook weer een gezamenlijke zeehondentelling van het Deltagebied gepland. En omdat Delta Safari dan altijd de Hinderplaten telt, vanaf de kant, gaan we dat deze keer eens vanaf het water proberen.


8 juni; zeehonden tellen vanaf het water!


Natuurlijk worden zowel op het Haringvliet, als in de Voordelta, de grenzen van de rust- en natuurgebieden gerespecteerd.

Om de tocht mogelijk te maken, hebben we ook passagiers nodig. Natuurlijk om de kosten te dekken, maar vooral ook om van de deelnemers te horen of deze tochten bevallen. Wil jij de eerste zijn die met ons deze tocht maakt, meld je dan aan door een mail te sturen naar info@deltasafari.nl

Tocht 1: Vertrek om 06:00 uur vanuit de Binnenhaven van Stellendam. Terug rond 10:00 uur. Doel is om in ieder geval de sternen- en meeuwenkolonies van de Scheelhoek en de Slijkplaat te bekijken. Mogelijk ook nog langs de Beninger- en de Korrendijkse Slikken of de punt van Tiengemeten. Doelgroep; natuurfotografen en vogelaars.

Tocht 2: Vertrek rond 11:00 uur vanuit de Buitenhaven van Stellendam. Terug rond 15:00 uur. Doel is om de zeehonden op de Hinderplaten te tellen. Als de tijd het toe laat, ook nog langs de Bollen van de Ooster (bij Ouddorp). Doelgroep: zeeliefhebbers.

Opgeven kan per mail op info@deltasafari.nl. (richtprijs €25,-  meer info per mail)
Als je wilt weten hoe de Happy Fisherman er uit ziet klik dan hier