vrijdag 17 februari 2012

Filmpje!!

Zondag 4 maart houdt Delta Safari haar eerste vaartochten van het seizoen 2012. Zo vlak voor we op pad gaan, houd ik altijd goed diverse websites en twitterberichten in de gaten om te ontdekken of er nog interessante waarnemingen zijn gedaan. Altijd goed om te weten wat er aan bijzonderheden rondzwemt of vliegt in de omgeving.


Zo is er bijvoorbeeld afgelopen weekend een orca gespot voor de kust van Norfolk (Engeland). Norfolk is het district recht tegenover Nederland aan de Engelse kust. Nog wel zo'n 200 kilometer zwemmen, maar toch interessant om te weten dat er een orca rondzwemt in de Zuidelijke Noordzee. (klik hier voor bericht).
Wat ook altijd leuk is, is om af en toe even te kijken of er op You-tube nog filmpjes staan van zeilers of sportvissers die op de Noordzee een ontmoeting met dolfijnen hebben gefilmd. Vorig jaar augustus vond ik zo drie mooie filmpjes van witsnuitdolfijnen op de Noordzee uit het voorjaar van 2011 (zie bericht). Vandaag vond ik nog zo'n filmpje uit de zomer van 2011: witsnuitdolfijnen op de Noordzee tussen Norfolk en Stellendam. Let vooral op de zijwaartse sprongen op zo ongeveer 2:00 minuten! En nog een tip; zet het geluid alvast wat zachter! Met dank aan 'koperenko1957' voor het plaatsen van het filmpje!